Wednesday, April 4, 2012

Ziekte en beterschap

Bed en zetel. Dat zijn de plaatsen waar we de voorbije week het meeste van onze tijd hebben doorgebracht. We zaten allebei namelijk met een serieuze griep opgezadeld. Wat zei ik ook alweer over het weer dat hier nogal snel veranderd? Vrijdag, zaterdag, zondag en maandag letterlijk bijna niets anders gedaan dan gerust en tv series gekeken. Een zeer onwelgekomen verspilling van een weekend met andere woorden... Van het zien van president Obama is er dus ook niet veel in huis gekomen, wat duidelijk toch wel een grote gemiste kans is.

Voor volgend weekend (Paasweekend) daarentegen ziet alles er wel rooskleurig uit. Er staat dan een tripje naar Québec City gepland, de hoofdstad van de gelijknamige franstalige Canadese provincie.


Québec City wordt beschouwd als één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Het is de enige stad in Noord-Amerika ten noorden van Mexico met een stadsmuur en le Vieux-Québec, met zijn kathedralen, kerken, een klooster, koloniale gebouwen, een château en een citadel, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wees maar zeker van een verslag, uiteraard vergezeld van een hele hoop foto's, in de loop van volgende week.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...