Tuesday, April 10, 2012

Twee korte dagen in le Vieux-Québec

Zoals beloofd volgt hier een (korte) samenvatting van onze twee dagen in Québec.

Bij het inchecken in het hotel een handig informatieboekje met enkele wandelingen opgepikt. 
's Zaterdags, ondanks het slechte weer, ook al onmiddellijk één van die wandelingen gedaan. Wat dat daarbij vrij snel opviel, is hoe relatief klein het oude Québec is. Québec als grootstad heeft meer dan 500 000 inwoners, maar het historische gedeelte is vrij beperkt. De historische en culturele waarde van dat gedeelte is echter onschatbaar. Zoals ik al zei staat le Vieux-Québec op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is echt een geweldig mooi stadje.
Er lag nog wat niet-gesmolten sneeuw en daarom was de stadswal nog afgesloten. Om die reden hebben we er dus geen wandeling over kunnen maken. Ook aan de Citadelle zijn we niet geraakt. De rest van onze wandeling voerde ons langs de vele historische en hedendaagse gebouwen van belang.

Cathédrale Anglicane Holy Trinity

Assemblée Nationale du Québec

Porte Saint-Louis

Grande Allée



Basilique-Cathédrale Notre-Dame de Québec

Rue du Trésor

Fairmont Château Frontenac

Fleuve Saint-Laurent


Hôtel Clarendon en Edifice Price

De volgende dag was het weer nog verslechterd en bijgevolg hebben we onze activiteiten moeten beperken tot ontbijten, souvenirs kopen en een overdekte rondrit met een paardenkoets. Dat laatste kan ik alleen maar omschrijven als verspilling van het weinige geld dat we hebben. Niet echt de moeite.

Het weekend daarentegen was zeker wél de moeite, zelfs ondanks het tegenvallende weer. Het is altijd leuk om een interessante nieuwe stad te bezoeken, te ontdekken en te leren kennen en dit was er zeker één.

Meer Québec-foto's zijn, zoals altijd, op deze locatie te vinden.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...