Friday, February 18, 2011

Bakken en braden

De titel zegt het al: de voorbije dagen waren verzengend heet, temperaturen tot 40 graden en meer. South Australia is dan ook de droogste staat van het droogste land ter wereld...

Ondanks dat toch weer wat stevige bushwalks gedaan in de outback van Flinders Ranges NP. Dinsdag bijvoorbeeld een hike van 22km, wat gelijkstaat aan negen uur wandelen en klimmen (van 9u 's morgens tot 18u 's avonds). Vijf liter water was dan ook niet overbodig. Superzwaar, maar geweldig spectaculair.
Ook qua wildlife was het vrij spectaculair: hopen rode kangoeroes, wilde emoes, ontelbaar veel hagedissen en koninklijk rondcirkelende arenden hoog in de blauwe lucht.

Ziehier de foto's!

St Mary Peak

Driving through Flinders Ranges NP

Zoals te zien is, is deze weg dwars door de Flinders Ranges een dirtroad. De video stopt op een moment dat de weg van een heuvel naar omlaag loopt. Waarom stopt de video juist op dat moment? Laten we zeggen dat het belangrijk is om te weten dat de regen daar enkele weken geleden met bakken uit de lucht viel, met floods als gevolg. Het hele verhaal volgt nog!

Stokes Hill Lookout

Hongerige kangoeroe

Vandaag nog enkele laatste voorbereidingen treffen voor dat ik aan de 1000km door de absolute leegte van de Nullarbor begin. En Perth is zelfs nog 700km verder...

Voor degenen die denken dat Nullarbor een Aboriginal woord is, dat is het niet. 't Is Latijn en betekent letterlijk `geen bomen`. Dat betekent op zijn beurt dan weer dat er ook totaal geen schaduw is, behalve aan de roadhouses die ruwweg 200km van elkaar verwijderd zijn.

Vanaf hier (Flinders Ranges) is het nog een dikke 1200km vooraleer de Nullarbor Plain effectief begint. 'k Heb met andere woorden nog heeeel wat kilometers voor de boeg!

Zo, dit was mijn laatste post vanuit South Australia. De volgende vijf dagen bevind ik mij on the road, op weg naar de ondergaande zon...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...